APRIL

Kako dobrodošli so obroki, ko svoj organizem nahranimo z lahko prebavljivo in poživljajočo hrano! Pomladno obdobje kar kliče po takšnih sestavinah. Z aprilom nas že vleče na vrtove, kjer si lahko tudi na manjši površini sami pridelamo gomolje batate, ki so zelo hranljivi, nadzemni listi pa poskrbijo tudi za okrasno vrednost :). Zeleni listi brstičnega ohrovta vzpodbujajo čiščenje krvi in jeter, z batato oz. sladkim krompirjem (ki pa sploh ni krompir iz družine razhudnikov, ki sicer zakisajo organizem, ampak je krompirju podoben le po gomolju, sicer pa spada v družino slakovk) pa dobimo potrebno energijo v telo. Da pa se vse to dobro prebavi, poskrbijo koščki sveže korenine ingverja.

april_15_1

BATATA Z BRSTIČNIM OHROVTOM

Sestavine:
3 gomolji batate (oz. 2 skodelici na kocke narezanega gomolja), 2 skodelici brstičnega ohrovta, 4 cm sveže korenine ingverja, 2 ščepca soli, 1 žlica oljčnega olja.

Postopek:
Batato olupimo in narežemo na kocke ter v slanem kropu kuhamo 15 minut. Brstiče ohrovta tudi očistimo, na spodnji strani zarežemo z nožem križ, da se hitreje zmehčajo, in v drugi kozici kuhamo v slanem kropu cca. 15 minut. Ingver očistimo in narežemo vzdolžno na trakove ter hitro popražimo na olju. Dodamo kuhano batato in brstični ohrovt ter rahlo premešamo. Nato le še postrežemo in uživamo v dobrem teku :)!