BUČKINE KOCKE S ČEŠNJAMI

Topli dnevi obogatijo sezonsko sadje in zelenjavo s posebno sočnostjo, zaradi česar poleti s še večjim užitkom pripravljamo dobrote. Ajurveda priporoča, da poletno kulinariko popestrimo z okusi sladko-grenko-trpko. Zato smo za recept meseca junija pripravili sladico bučkinih kock s češnjami, ki združuje vse troje: sočne bučke, sladke češnje ter presni kakav, ki daje svilnato grenkobo in trpkost … poskusite jih tudi sami :)!

jun1

Sestavine:
1 srednje velika bučka, 1½ skodelice pirine polnozrnate moke, ½ skodelice presnega kakava v prahu, ½ žličke vinskega kamna, ¼ žličke soda bikarbone, ¼ žličke soli, 5 žlic ghee masla, ⅓ skodelice agavinega sirupa, ½ skodelice kokosovega mleka, 1 jajce, 1 žlička vanilije v prahu, 1 skodelica češenj.

Postopek:
Pečico segrejemo na 180°C, ghee maslo predhodno raztopimo, bučko pa naribamo na strgalu. Nato v dveh ločenih skledah zmešamo vse suhe in vse mokre sestavine. Zatem suhe sestavine dodamo k mokrim in vse skupaj malce premešamo. Maso denemo v podolgovat pekač in po vrhu razporedimo češnje (če želimo, jih lahko dodamo že prej v skledo z maso). Pečemo 20-30 minut (test z zobotrebcem), ohlajeno pecivo pa nato narežemo na kocke ali poljubno velike rezine in postrežemo.