Delavnica: Jeza in zamera, kakšen vpliv imata na nas

Četrtek, 19. aprila 2018, 18h30-20h30

ZAKAJ in KAKO ODPUSTITI

Redkokdo v svojem življenju ni kdaj občutil jeze in zamere. Res pa je, da so načini, kako se s temi čustvi spopadamo, zelo različni. Nekateri jih nekako predelajo in hitro pozabijo, drugi jih nosijo v sebi in se jih ne znajo rešiti. Redki pa so, ki se zavedajo, kako zelo jeza in zamera ŠKODITA njim samim in prav nič tistemu, komur sta namenjeni. Poleg tega pa tudi ne gre vedno za zamero drugemu. Še kako boleče in moteče je, kadar zamerimo samemu sebi.

Okoliščin v katerih bomo občutili ta čustva, se ni mogoče ogniti, niti si tega ne želimo. Čutiti jezo in zamero je povsem naravno in jeza, na primer, je odličen »motivator«. Torej se nam je ni treba bati. ČE TRAJA KRATEK ČAS. Če se znamo v relativno kratkem času ponovno umiriti in vzpostaviti stanje notranjega ravnovesja. Težave nastanejo, če se ta negativna čustva »NASELIJO V NAS« in jih dlje časa nosimo v sebi, leto, dve, 10, 30,…let. V tem primeru v nas sprožajo neželene procese in vplivajo ne le na naše ZDRAVJE, temveč tudi na naš način razmišljanja, odločanja, sprejemanja priložnosti, odnose…na naše ŽIVLJENJE na sploh. V tem primeru pa je še kako priporočljivo, da se teh čustev zavemo in jih trajno odpravimo.

Vzemite si trenutek in pomislite, če morda nosite v sebi jezo ali zamero (do drugih ali do sebe), ki vas ovira in bi se je želeli osvoboditi. Vas je morda nekdo prizadel in mu še vedno ne morete povsem odpustiti? Ste se kdaj počutili izigrane, ogoljufane, nespoštovane, ponižane, neupoštevane? Ste kdaj storili nekaj, za kar si še vedno ne morete odpustiti? Sprejeli napačno odločitev, naredili napako, storili kaj »nesprejemljivega«? Morda si to še vedno potiho očitate in si ne odpustite povsem?

Kaj če vam povem, da obstaja način, s katerim lahko občutek jeze in zamere trajno odpravimo, na globoki, energijski ravni, ko odpuščanje ne bo več stvar »močne volje« (saj odpustim, sploh ne bom razmišljal o tem, bilo je že davno, …), temveč čustva enostavno ne bo več?

Če se zavedate, da v sebi nosite jezo in/ali zamero in bi se ju želeli osvoboditi, vas vabim na delavnico:
KAKO ODPUSTITI, TAKO DRUGIM KOT SEBI, KO ŽE MISLIMO, DA JE NEMOGOČE (in ustaviti negativne posledice na naše zdravje in življenje na sploh)

Prijave do ponedeljka, 16. 4. 2018, na e-naslov pritapkajsisreco@gmail in na tel.: 041 791 961.

Že na sami delavnici boste občutili olajšanje in spoznali boste metodo, s katero si boste lahko tudi sami pomagali. VLJUDNO VABLJENI!

Katja Lapkovski, GS-EFT izvajalka
www.eftcatherine.com