Janja Koprivšek

Po izobrazbi je univ. dipl. inž. agronomije. Stik z naravo na poklicni poti in tudi sicer jo je pripeljal do raziskovanja vpliva le-te na vsakega posameznika. Tako je z odkrivanjem znanja o zakonitostih ajurvede, znane kot najstarejši medicinski sistem, nadgradila vrtni center HORTUS v Center za zdrav način življenja HORTUS VITÆ, kjer povezuje dejavnosti za krepitev zdravja po naravnih metodah. Nov izziv je odkrila v pomembnosti izbire in priprave ustreznih živil za posameznika, kajti vsak človek ima sebi lastno konstitucijo in za nekoga določena hrana pomeni krepčilo, drugemu pa lahko škoduje.

Znanje o ajurvedskem prehranjevanju in pripravi jedi, ki so v podporo organizmu, je pridobila na večletni ajurvedski šoli pod vodstvom dr. med. Biljane Dušić ter tečajih doma in v tujini. Kot svetovalka ajurvedske prehrane svoje znanje širi tako na predavanjih kot tudi na individualnih in skupinskih kulinaričnih tečajih. Izpostavlja, da so načela ajurvede v kulinariki uporabna v vsakem starostnem obdobju človeka, v vsakem letnem času in tudi kjer koli – kljub temu, da izvirajo iz Indije. In prav zaradi te univerzalnosti, koristnosti in nenehnega potrjevanja dobrega delovanja v praksi želi ta znanja in veščine priprave zdravih in hranljivih obrokov prenesti na širši krog ljudi.

 
Back to top