Joga s Hojko

Napetost, preutrujenost, nespečnost, depresija in težave s koncentracijo – vse to so tegobe, ki zaradi sodobnega načina življenja pestijo posameznike vseh starosti. Redna praksa tradicionalne hatha joge je odlično sredstvo za premagovanje tovrstnih težav, obenem pa tudi izvrstna metoda za povečanje gibljivosti in vzdržljivosti telesa.

Hatha joga namreč pomaga posameznikom, da s pomočjo zadrževanja telesnih položajev (asan), sočasnega izvajanja dihalnih tehnik (pranajam) ter prepletanja metod meditacij in sproščanja, pričnejo obračati svojo zavest v notranjost, svojo pozornost pa v sedanji trenutek.

joga_img

Vsaka učna ura hatha joge temelji na specifičnem zaporedju položajev, ki pozitivno delujejo na kardiovaskularni, skeletni, živčni, mišični in energetski sistem. Učno uro joge pa učenci ne zapustijo le s prijetnim občutkom razgibanosti telesa, temveč tudi z umirjenim umom in večjo sposobnostjo koncentracije. Vadba je primerna za ljudi vseh starosti in pri njej lahko sodeujejo tako ženske kot moški. Dobrodošli tudi začetniki!

Termin (od 6. 10. dalje): TOREK 20h – 21h*
*Prosimo, da na jogijsko prakso pridete vsaj 5 minut pred pričetkom.

Izvajalka: Hojka Drozg, certificirana učiteljica joge (Društvo RAZVOJ).

Več info in prijave: hojka.drozg@gmail.com.