KORENČKOVA JUHA Z INGVERJEM

Juhe so v ajurvedski kulinariki izredno priporočljive, saj telesu omogočajo največji možen izkoristek živil. Tako pripravljen obrok je lahek in hranljiv hkrati. Ob koncu meteorološke zime pa je ravno to v veliko pomoč organizmu, da se pripravi na aktivnosti, ki jih narekuje pomladni razcvet. Korenčkova juha z ingverjem je zatorej prava izbira!

korenčkova juha z ingverjemSestavine (za 4 osebe):
4 kom eko korenja, cca. 3 cm korenine ingverja, 1 steblo zelene, ¼ žličke črnega popra, ½ žličke soli, 2 žlici oljčnega olja.

Postopek:
Korenje, ingver in zeleno zmeljemo v sokovniku. Dolijemo toliko vode, da prekrijemo zelenjavo. Če želimo, lahko dodatno pretlačimo še z mešalnikom, ali pa pustimo bolj grobo strukturo. Vse predenemo v kozico, dodamo še začimbe in pustimo vreti 10 do 15 min. Nazadnje dodamo oljčno olje in postrežemo. Hitro, enostavno, zdravo in okusno za opoldanski ali večerni obrok – pa dober tek!