KULINARIČNA DELAVNICA: PRIPRAVA SADNEGA USNJA, KREKERJEV, ZELIŠČNE SOLI, TESTENIN IN PRESNIH SLADKIH ZALOGAJČKOV

Petek, 15. aprila 2016, 17h–19h30

Vabljeni na delavnico, ki je namenjena samooskrbni predelavi (tudi doma pridelanega) sadja, zelenjave in zelišč.

MR3

Na delavnici bomo v dobrih dveh urah pripravili naslednje shranke in zdrave sladkosti:

  • 2 rastlinska mleka – iz mandljev in ovsa
  • presni sok iz sezonskega sadja in zelenjave
  • presno frutabelo (mlete oreščke s suhim sadjem)
  • sladoled iz sadja brez sladkorja in mlečnih izdelkov
  • sadno usnje (iz sezonskega sadja)
  • čips iz bučk
  • krekerje iz zelenjave in oreščkov, kaljenih žit (ajda, rž, pšenica)
  • zeliščno sol
  • testenine iz riževe ali koruzne moke z jajci in pirine testenine brez jajc.

Vsak udeleženec prejme tudi zavojček sadnega usnja, zeliščne soli in čipsa iz bučk.

MR_april 2016

Pri pripravi bomo uporabili naslednje aparate:

  • horizontalni polžasti sokovnik OMEGA SANA
  • blender – sekljalnik
  • mlin za žita KoMo
  • sušilnik/dehidrator Excalibur.

Za pripravo vsega zgoraj navedenega ne potrebujemo vseh teh aparatov, dovolj je že sekljalnik.

Prijave na: mateja.res@amis.net ali info@preprosto-naravno.com (031 778 096).

Cena: 25 EUR (plačate na licu mesta ali prek spletne banke).

Delavnico, ki je lahko tudi lepo darilo, vodi Mateja Reš.