MEDENO-GORČIČNE REDKVICE
Privoščimo si kakšno sočno osvežitev kot je na primer solata iz redkvic z medeno-gorčičnim prelivom. Če je možno, kar z domačega vrta. Polnost prigrizka z redkvicami dopolnimo z medom, gorčico in balzamičnim kisom, ki vnesejo še preostale okuse po priporočilih ajurvede. Proti visokemu pritisku, žolčnim in ledvičnim kamnom, za čiščenje jeter in krepitev prebavnega ognja – vse to so koristi svežega obroka za naš organizem.
Sestavine:
4 redkvice, 1 žlička medu ali agavinega sirupa, 1 žlička zdrobljenih gorčičnih semen, ½ žličke balzamičnega kisa, ščepec soli.
Postopek:
Redkvice narežemo na lističe, iz ostalih sestavin pa naredimo preliv, ki ga nato pokapamo po nalistanih redkvicah. Tisti najbolj ustvarjalni pa lahko za dodatek solato okrasite tudi z redkvico v obliki vrtnice :).