Prehranjevanju v sodobni družbi namenjamo velik del vsakdana. Ponudba trgovskih centrov presega naše potrebe, trgovinske police pa se šibijo pod zalogo živil. Ob vsakodnevni časovni stiski se pogosto dogaja, da obroki, ki jih zaužijemo, začno za naš organizem predstavljati le odvečna mašila. Razkorak med ponujenimi, »propagiranimi«, živili in tistimi, ki jih posameznik resnično potrebuje, postaja vse večji, slepo poseganje po izdelkih pa nas žal pogosto vodi v rušenje psiho-fizičnega ravnovesja in mnoga kronična obolenja.

Ob besedah »priprava polnovrednega obroka« si marsikdo predstavlja, da ga čaka precej zahtevna naloga, vendar pa lahko s pomočjo ajurvede in poznavanja njenih načel naravno harmonijo organizma uspešno ohranja pravzaprav vsakdo. Z uporabo že nekaj elementov prehranjevanja po ajurvedi lahko namreč sestavimo polne in kvalitetne obroke iz povsem enostavnih živil, v katerih pa se skriva zaklad okusov in zdravja.

Na dveurnem tečaju bomo spoznali ključne modrosti ajurvede, preizkusili in okusili nekaj ajurvedskih jedi za podporo dobremu zdravju ter se opremili z recepti za nadaljnje kulinarično ustvarjanje. Na tečaj, ki ga vodi Janja Koprivšek, se lahko prijavite prek info@hortusvitae.si ali 031 637 913.

Toplo vabljeni, da se nam pridružite!

Tečaji ajurvedske kulinarike

 
 
Back to top