Ajurvedsko zdravniško svetovanje

Ajurveda je indijska tradicionalna medicina, ki se šteje kot najstarejši znani medicinski sistem. Človeka obravnava kot del Univerzuma, v katerem posameznik predstavlja le celico tega Velikega Bitja. Pristop k človeku v ajurvedi je individualiziran skozi določanje osebne psihosomatske konstitucije. Le-ta izraža edinstven preplet petih velikih elementov v telesu in umu posameznika, ki so naslednji: eter, zrak, ogenj, voda in zemlja. Ob spočetju določena individualna konstitucija narekuje omejitve posameznika v duševnem in fiziološkem smislu. To pa pomeni, da je pomembno, da se za dolgoročno ohranjanje zdravja držimo specifičnih smernic glede prehrane,... preberite več →

Tečaji ajurvedske kulinarike

Prehranjevanju v sodobni družbi namenjamo velik del vsakdana. Ponudba trgovskih centrov presega naše potrebe, trgovinske police pa se šibijo pod zalogo živil. Ob vsakodnevni časovni stiski se pogosto dogaja, da obroki, ki jih zaužijemo, začno za naš organizem predstavljati le odvečna mašila. Razkorak med ponujenimi, »propagiranimi«, živili in tistimi, ki jih posameznik resnično potrebuje, postaja vse večji, slepo poseganje po izdelkih pa nas žal pogosto vodi v rušenje psiho-fizičnega ravnovesja in mnoga kronična obolenja. Ob besedah »priprava polnovrednega obroka« si marsikdo predstavlja, da ga čaka precej zahtevna naloga, vendar pa... preberite več →

Zelišča HANUMAN

Zelišča HANUMAN V naši ponudbi izdelkov ZELIŠČNE KMETIJE HANUMAN lahko izbirate med različnimi tinkturami (ameriški slamnik, timijan, ajda, artičoka, grenčica, divja ščetica, drobnocvetni vrbovec …) in zeliščnimi mazili, ki so izdelani na osnovi oljčnega olja. Vsi pripravki so izključno iz ročno nabranih zelišč na zeliščnem vrtu kmetije in v neokrnjenih delih Slovenije. Vabljeni, da nas obiščete. Zeliščna kmetija Hanuman se nahaja ob robu sončne vasi Konjšica, nad sotočjem potočkov, v objemu gozdov in strmali. Neokrnjen kotiček v bližini mesta Litije uporabljajo za gojenje zelišč, pridelavo lastne zelenjave ter različno preizkušanje... preberite več →

 
Back to top