Prvomajska delavnica feldenkraisa na Cresu

ODPRT PRSNI KOŠ IN DINAMIČNA DRŽA – prvomajska delavnica feldenkraisa na Cresu z Nevenko
Od 28. aprila do 2. maja 2017, Stanzia Castellani, Cres

Če še oklevate, kaj bi za prvomajske praznike, je še vedno čas, da se prijavite na delavnico ODPRT PRSNI KOŠ, ki bo potekala od 28. aprila do 2. maja na Cresu. Dopoldnevi bodo posvečeni vadbi in odkrivanju feldenkraisove metode ozaveščanja skozi gib, popoldneve pa lahko preživite na prekrasnem posestvu Grmožaj, med polji sivke in rožmarina, skočite do morja ali se zabubite v dobro založeno knjižnico ob kaminu.

Delavnica je namenjena vsem, tudi tistim brez predznanja, vsem, ki bi radi izboljšali držo, vsakdanje aktivnosti, hojo, igranje ali dihanje, bolje obvaladovali stres ali nadležne bolečine ramen, vratu … ali preprosto uživali v gibanju. Gibanje, ki malo spominja na nežno in igrivo otroško gibanje, ko je bilo valjanje, plazenje po tleh še ugodno in prijetno. Feldenkraisova metoda vedno bolj pridobiva priznanje tudi v znanstvenih krogih, ki označujejo Moshe Feldenkraisa kot predhodnika nevroznanosti, saj  je med prvimi dokazal, da se možgani, če jim le damo priložnost, lahko s počasno in usmerjeno pozornost razvijajo, učijo in preoblikujejo celo življenje.

Ste zadovoljni s svojo držo, načinom dihanja, gibanja? Imate občutek, da bi lahko bilo lažje, enostavneje, pa ne veste točno, kaj vas zares ovira? Vas včasih stiska v prsnem košu, občutite nelagodje med rameni, lopaticami, zapestjih ali vratu? Se vam zdi, da je vaša čeljust zakljenjena, glas pridušen in dihanje omejeno?
Na kaj pravzaprav mislimo, ko govorimo o učinkoviti drži?
Prsni koš – ta prekrasna in gibka košara nosi najvitalnejše človeške organe: srce, pljuča in ožilje, jih ščiti, omogoča in diktira dihanje in služi hkrati kot amortizer za sklepe, stabilnost in učinkovito gibanje.
Na letošnji prvomajski delavnici bomo razsikovali, kako “pokončna” in dinamična je lahko naša drža in kako gibkost prsnega koša, reber, prsnice in ramen medsebojno vplivajo na naše gibanje, dihanje, samopodobo in splošno počutje.
Znano je, da je narava okolje, ki omogoča čutilom še večjo občutljivost in pozornost, pa najsi poslušamo ptice, zaznavamo poznopomladne mediteranske vonjave ali opazujemo vzorce na listih drevja. Prav zato je tudi učenje, ozaveščanje in regeneracija na čudovitem posestvu Stanzia Castellani na otoku Cresu ne samo prijetna, temveč tudi igriva in učinkovita.

Vabljeni!

Info in prijave: nevenka.koprivsek@gmail.com (041 742 648), http://stanzia-castellani.com/.