SADNI KRUH Z ZAČIMBAMI

Obogatite praznično mizo z izvrstnim sadnim kruhom ali pa svojim najdražjim tokratni recept meseca podarite kot sladki dar. Kaj je lepšega kot darilo, ki smo ga naredili sami?

r dec

Mokre sestavine:
1 skodelica narezanih datljev, ½ skodelice brusnic, ⅓ skodelice stopljenega ghee masla, 3 sladko-kisla jabolka (Topaz) – olupljena in narezana na kocke, 2 skodelici vode.

Suhe sestavine:
1 skodelica pirine moke, 1 skodelica ržene moke, 2 žlički vinskega kamna, ½ žličke sode bikarbone, ½ žličke soli, 1½ žličke cimeta, 1 žlička mletega kardamoma, ¾ skodelice narezanih orehov.

Postopek:
Pečico segrejemo na 180°C. Narezane datlje in brusnice prelijemo z 2 skodelicama vode in namakamo 1 uro. V stopljeno ghee maslo vmešamo narezana jabolka ter namočene datlje in brusnice. V posebni skledi premešamo vse suhe sestavine in dodamo med mokre. Na koncu dodamo še narezane orehe in denemo v predhodno pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač. Pečemo cca. 50 min. Ko je sadni kruh pečen, ga narežemo na rezine in postrežemo na praznični mizi.