SOLATNI KALČKOV KROŽNIK

Pesa-redkvica-lucerna

Primerni okusi za pomladni obrok po načelih ajurvede so grenko, pekoče in trpko. Odlično nam pomagajo uravnavati prekomerno zastalo sluz v telesu in čistijo kri. Največjo intenzivnost teh okusov pa v sebi nosijo kalčki, ki jih lahko sami enostavno vzgojimo kar na okenski polici. O kalčkih smo v našem centru že organizirali delavnice z Matejo Reš, podroben opis o kalčkih pa Mateja podaja tukaj. Zelo pomembno je, da si priskrbimo čista, ekološka semena, ki niso bila obdelana s kemikalijami. Uspešno ustvarjajte!

r_mar

Sestavine (poljubnih količin):
Semena rdeče pese, redkvice in lucerne.

Priprava:
Najprej semena nakalimo. Upoštevati moramo, da so semena rdeče pese malo bolj ‘speča’ in se ne prebudijo tako hitro kot semena redkvice in lucerne. A moramo biti vztrajni. Iz enega semena rdeče pese lahko požene več kalčkov. Ko so poganjki dolgi 1-2 cm, jih lahko uporabimo na različne načine: sveže kot solato, kot vitaminski napitek ali kot dodatek obrokom.