SPOMLADANSKI NAMAZ

Prišla je pomlad … ampak zelo sramežljivo. Ker sonce še ni ogrelo zemlje, nam še vedno prija toplo zavetje in hrana, s katero se pogrejemo. Aprilski recept nam bo pomagal prebuditi organizem in prečistiti dihalne poti. Zato smo tokrat pripravili spomladanski namaz iz hrena in fižola, ki ga lahko servirate na opečenem kruhku brez kvasa in posteljici iz regrata.

april

Sestavine:
400 g belega fižola, 2-3 žlice naribanega hrena, 1 dcl oljčnega olja, ščepec soli, poper in limonin sok po okusu, opečen kruhek brez kvasa po izbiri.

Postopek:
Kuhan fižol pretlačimo z vilico in počasi prilivamo oljčno olje. Dodamo nastrgan hren, sol, poper in limonin sok. Dobro premešamo, da se zmes poenoti in okusi povežejo. Če se nastala zmes preveč zgosti in strdi, lahko prilijemo še malce olja. Kot drugo možnost lahko uporabimo tudi rjavi fižol v kombinaciji z bučnim oljem. Vse skupaj namažemo na opečen kruhek brez kvasa, po vrhu pa posujemo še malo mletega čilija. Kruhek položimo na pest svežega regrata in uživamo v pripravljenih dobrotah.

Pa dober tek!