Bučni medaljoni z mandlji

V poletni vročini je posebej pomembno, da nudimo organizmu hrano, ki ne zapleta in obremenjuje prebavnih procesov, saj z vsakim grižljajem vplivamo na vitalnost in kvaliteto imunskega sistema. Veliko količino zdravja si v poletnem času naberimo s sezonskimi bučkami, ki jih je v tem letnem času v izobilju. Popestrimo pa jih lahko še z dodatkom kombinacije mandljev in ghee masla. Rahlo podušen obrok nahrani in osveži pregreta telesa.

R4www.dishingthedivine.com

Sestavine:
2 skodelici bučk cuket (narezanih na medaljone oz. kolobarčke), ½ skodelice mandljevih lističev, 2 žlici ghee masla, ščepec soli in ščepec popra.

Postopek:
V ponvi segrejemo ghee maslo ter vmešamo sol in poper. Dodamo mandljeve lističe in temeljito premešamo, da se jih maščoba lepo oprime. Pokrijemo jih s pokrovko in 2-3 minute rahlo dušimo. Nato dodamo bučke, vse pomešamo in dušimo še cca. 5 min. Ko bučkini medaljončki rahlo posteklenijo, a ostanejo še čvrsti, je jed gotova. Ponev odstranimo z ognja, bučkam pa lahko po želji dodamo še sveže nasekljano baziliko in ponev zopet pokrijemo za nekaj minut, da se okusi med seboj spoprijateljijo :)!

Dober tek!