ČIČERIKINA PITA Z DROBNJAKOM

Z razcvetom pomladi nas mladi poganjki kar vabijo s prebujenih travnikov in vrtov, zato idej za primerne spomladanske obroke ne more zmanjkati. Tokrat smo za vas pripravili recept za okusno pito iz čičerikine moke, ki jo lahko dopolnimo z obilno skledo regrata, mladega radiča, motovilca, špargljev, pa tudi čemaža ali kopriv. S ščepci primernih začimb pa ji dodamo sezonsko noto. Dober tek!

april_16_3_1

Sestavine:
250 g čičerikine moke, 300 ml vode, 4 žlice oljčnega olja (lahko tudi več – mrzla pita postane precej suha), sol in poper po okusu, ½ žličke mletega sabljastega triplata, 1 žličko mletega ingverja in pest drobnjaka.

Priprava:
Čičerikino moko presejemo in ji dodamo vodo, oljčno olje ter začimbe. Z metlico za stepanje dobro premešamo, da se masa poenoti. Dodamo še na kolobarčke nasekljan drobnjak. Pustimo, da zmes pred pečenjem počiva vsaj pol ure. Zmes predenemo v manjši pekač, ki ga prej namastimo z ghee maslom (lahko tudi z oljčnim oljem) in pečemo 20-25 minut na 170°C. Ko se pečena pita nekoliko ohladi, jo razrežemo in takoj postrežemo (povsem ohlajena pita je bolj suha). Po želji si zraven privoščimo še skledo osvežujoče solate.