Čustvena prtljaga in njen vpliv na naše zdravje

Ljudje se vedno bolj zavedamo dejstva, da je med našimi čustvi in zdravjem tesna povezava. Tudi številni znanstveniki in zdravniki nam potrjujejo, da lahko naša »čustvena prtljaga« povzroča slabo počutje in celo bolezen. Iz dneva v dan pa vpliva na naše odločitve, produktivnost in način življenja.

Mnogo je knjig, člankov, blogov, predavanj in celo delavnic o tem, kako si lahko s pozitivno naravnanostjo izboljšamo kakovost našega življenja. Žal pa jih večina govori o površinskih rešitvah, kar pomeni, da naslovimo le simptome, ne iščemo pa izvora. Če ste med tistimi, ki so prebrali že na desetine knjig, poslušali številna predavanja in sledili mnogim delavnicam na temo samopomoči, rezultati pa niso taki, kot bi jih želeli (življenje se ni dosti spremenilo), veste o čem govorim.

Fizične (kot tudi psihične) težave in bolezni so simptomi. So stranski učinki globljih težav. Simptome lahko z marsikaterimi tehnikami ublažimo, če jih pa želimo odpraviti, je potrebno pobrskati malo globlje in najti njihov izvor.

Ena najučinkovitejših načinov je pogled v našo preteklost … ja, vem, da bi se marsikdo želel temu izogniti … v naše otroštvo. Tam so se ustvarili določeni vzorci, ki jih v življenju ponavljamo, prepričanja, ki vplivajo na naše odločitve, izkušnje, na katere se še vedno čustveno (pa čeprav samo nezavedno) odzivamo. In dokler tega ne spremenimo, vse to še kako vpliva na naše zdravje in življenje na sploh.

Če se v vas skrivajo nerešena negativna čustva kot so strah (nekoč sem doživel nekaj, kar me je močno prestrašilo in se še vedno izogibam podobnim okoliščinam), jeza (tisti osebi ne morem in ne morem odpustiti), razočaranje (ljubljena oseba me je tako razočarala, da še zdaj verjamem, da so vsi moški/vse ženske zlonamerne), žalost (od tistega žalostnega dogodka si še zdaj ne morem opomoči), nenehna skrb, ipd., verjemite, da vas le-ta v marsičem omejujejo in preprečujejo, da bi bili povsem zdravi, zadovoljni in uspešni.

Tudi, če ste si razumsko dopovedali, da je vse to že daleč za vami, je zelo mogoče, da ste ta nepredelana čustva samo zakopali vase in da so pod površino še vedno potihoma »aktivna«.

cprtljagaSi želite odpraviti »prtljago nepredelanih čustev« in si zagotoviti, da ne bodo vplivala na vaše zdravje in življenje na sploh?

  • Si želite odpraviti negativne odzive na pretekle dogodke, ki vplivajo na vaše odločitve in počutje?
  • Se želite počutiti »čustveno svobodni« in lažje zadihati?

Vse to JE mogoče! Metoda EFT se osredotoča prav na to, kar je najpomembnejše. Pri izvajanju tehnik EFT poiščemo najpomembnejše dogodke v preteklosti, na katere se še vedno zavedno ali nezavedno odzivate z negativnimi čustvi. Ker so ta čustva posledica motenj v energijskem sistemu telesa (zato jih čutimo v telesu kot glavobol, slabost, pritisk ali tiščanje v prsih, ipd.), s tapkanjem po akupunkturnih točkah odpravimo te motnje in omogočimo uravnovešanje energij v našem telesu, rezultat tega pa je občutek lahkotnosti, veselja, notranje moči in pozitivne naravnanosti, kar posledično v nas ustvarja pozitivno vibracijo, to pa vodi k zdravju in življenju, kakršnega ste si vedno želeli.

  • Če želite izvedeti več o tej metodi …
  • Če želite odložiti »čustveno prtljago« …
  • Če želite svojeme telesu omogočiti, da bo močno in zdravo …

… si preberite več o metodi EFT na spletni strani www.eftcatherine.com ali mi pišite na naslov pritapkajsisreco@gmail.com ali catherine.lapkovski@gmail.com.