DELAVNICA »NAKALJEVANJE SEMEN V KUHINJI«
Petek, 28. novembra 2014, od 17h – 20h
Vabljeni na delavnico nakaljevanja semen v kuhinji, na kateri boste izvedeli:
- zakaj kalimo semena in jih po največ dveh tednih použijemo;
- kako kalimo;
- kje kalimo;
- katera semena kalimo;
- kako kalčki vplivajo na naše zdravje.
Poskusili boste čez 10 različnih nakaljenih semen – zelenih poganjkov in kalčkov:
- sveži sok pšenične trave;
- jesenski kruh iz kaljene rži;
- krekerje iz kaljene ajdove kaše in zelenjave;
- solato iz kisle repe s pšeničnimi kalčki in kalčki lucerne;
- korenčkovo solato s kalčki rdeče pese;
- kalčke fižola mungo;
- solato s črno redkvijo in kaljenim fižolom;
- žitanko iz pšenice;
- namaz iz kalčkov redkvice in sončnic;
- mandljevo mleko iz kaljenih mandljev;
- kaljeno ajdovo kašo s kakijem;
- polpete iz kaljene čičerike (to ne bo presno).
Udeleženci boste prejeli tudi tiskano izdajo receptov.
Cena: 25 EUR.
Izvaja: Mateja Reš.
Obvezne prijave na: info@preprosto-naravno.com (031 778 096) ali info@hortusvitae.si (031 637 913).