DELAVNICA »NAKALJEVANJE SEMEN V KUHINJI«

Petek, 28. novembra 2014, od 17h – 20h

Vabljeni na delavnico nakaljevanja semen v kuhinji, na kateri boste izvedeli:

  • zakaj kalimo semena in jih po največ dveh tednih použijemo;
  • kako kalimo;
  • kje kalimo;
  • katera semena kalimo;
  • kako kalčki vplivajo na naše zdravje.

kalčki

Poskusili boste čez 10 različnih nakaljenih semen – zelenih poganjkov in kalčkov:

  • sveži sok pšenične trave;
  • jesenski kruh iz kaljene rži;
  • krekerje iz kaljene ajdove kaše in zelenjave;
  • solato iz kisle repe s pšeničnimi kalčki in kalčki lucerne;
  • korenčkovo solato s kalčki rdeče pese;
  • kalčke fižola mungo;
  • solato s črno redkvijo in kaljenim fižolom;
  • žitanko iz pšenice;
  • namaz iz kalčkov redkvice in sončnic;
  • mandljevo mleko iz kaljenih mandljev;
  • kaljeno ajdovo kašo s kakijem;
  • polpete iz kaljene čičerike (to ne bo presno).

Udeleženci boste prejeli tudi tiskano izdajo receptov.

Cena: 25 EUR.

Izvaja: Mateja Reš.

Obvezne prijave  na: info@preprosto-naravno.com (031 778 096) ali info@hortusvitae.si (031 637 913).