DROBNI POMLADNI MUFFINI Z ZELENIM ČAJEM

Tudi običajni kolački nas lahko praznično navdušijo, če jim dodamo npr. dišeče cvetove vrtnih vijolic ali pa posip japonskega čaja matcha. Zeleni japonski čaj v prahu je zelo močan antioksidant, poln mineralov in vitaminov. Poleg izvrstnega okusa pa poskrbi tudi za sproščajoč občutek in povečanje sposobnosti koncentracije.

receptSestavine:
1⅔ skodelice pirine moke, ½ žličke soli, 1 žličke pecilnega praška iz vinskega kamna, 1 žlica zmletih listkov limonske trave (ali prah matcha čaja ali zelišča po izbiri), ½ skodelice muscovado sladkorja, 1 jajce, ⅓ skodelice stopljenega ghee masla, 1 skodelica rastlinskega mleka, matcha čaj v prahu za posip.

Postopek:
Pečico ogrejemo na 180°C in pripravimo modelčke za muffine s papirnatimi posodicami. Najprej v skledi skupaj zmešamo vse suhe sestavine, nato pa v drugi skledi še vse mokre. Mokre sestavine dolijemo k suhim v prvo skledo, rahlo premešamo, da se masa poenoti, in vlijemo v modelčke. Pečemo cca. 25 min., nato pa jih pustimo v pečici še 5 min., da se rahlo ohladijo. Po želji jih okrasimo (npr. posujemo z matcha čajem v prahu) ter postrežemo. Uživajte!