JUNIJ

S poletjem se začne obilje bučk, ki jih lahko pripravimo na mnoge načine … enega izmed njih vam predstavljamo tudi mi, že z mislijo na ladjice in morje :)!

BUČKINE LADJICE S KAMUTOVIM ZDROBOM IN ŽAJBLJEVIM PRELIVOM

jun_2

Sestavine:
5 mladih bučk – cuket, 1 skodelica kamutovega zdroba, 2 skodelici vode, pest svežih lističev žajblja, 1 žlička soli, 1 žlička mletega koriandra, oljčno olje.

Postopek:
Bučke razpolovimo in jim z žličko izdolbemo semenje. V oslajenem kropu jih v cca. 5 minutah pokuhamo in nato odcedimo. Uporabimo slan krop (2 skodelici), v katerem smo pokuhali buče,  in vanj vmešamo kamutov zdrob. Dodamo še mleti koriander ter mešamo, da se zdrob primerno zgosti. V ponvi na oljčnem olju hrustljavo zapečemo žajbljeve lističe. Bučkine ladjice napolnimo s kamutovim zdrobom ter jih prelijemo z žajbljevimi lističi in oljčnim oljem, ki se je hkrati tudi aromatiziralo. Bučkine ladjice lahko postrežemo kot prilogo ali samostojno jed, kot toplo ali hladno.