MAJ

V starih časih so na Pacifiku in v Aziji kokosovo palmo tako cenili, da so jo poimenovali kar »drevo življenja«. Kokos najdemo v različnih oblikah (kokosova moka, kokosovi kosmiči, kokosova voda, kokosova maščoba), prav vse pa vsebujejo številne zdravilne lastnosti. V tokratnem receptu smo kokos uporabili, saj po tradicionalnih načelih ajurvede kokosova maščoba (kokosovo olje ali kokosovo maslo) zagotavlja odličen vir energije. Deluje antivirusno in antistresno, zaradi vsebnosti zdravih maščobe pa je tudi lahko prebavljiva. Poleg tega telesa dodatno ne pregreje, kar je odlično za toplejše spomladanske in poletne dni. Tudi sami preizkusite kokosove blazinice, ki peke sploh ne potrebujejo :).

maj_2015_edit1

KOKOSOVE BLAZINICE BREZ PEKE

Sestavine (vse naj bodo ekološkega izvora):
2 skodelici kokosovih kosmičev, 1 skodelica mletih mandljev, 1 žlička vanilije v prahu Sonnentor, ½ skodelice agavinega sirupa, 3 žlice stopljene kokosove maščobe.

Postopek:
Suhe sestavine premešamo v enotno zmes, dodamo sladilo in maščobo ter dobro pregnetemo. Dobljeno vlažno zmes oblikujemo z žličko v blazinice in jih polagamo na peki papir. Postavimo jih v hladilnik za dobro uro, da se maščoba strdi in posladek dobi čvrstost. Grižljaj nas nasiti, ne obteži in ne pregreje organizma – je torej odlična izbira za enostavno pomladno ali poletno sladico!