NARAVNI ANTIBIOTIK

Dobrobit naravnih pripravkov za krepitev zdravja je neprecenljiva. Za uspešno premagovanje prehladov in vnetij nasploh vam priporočamo, da svojo domačo lekarno obogatite z naravnim antibiotikom – začinjenim medom, ki naj bo stalna ponudba na jedilni mizi. Primeren je za vse generacije, poleg tega pa učinkovito deluje proti infekcijam, virozam, tegobam ob vnetemu grlu in zasluzenosti.

r

Sestavine (naj bodo iz čiste, organske pridelave):
1 skodelica gostega medu (450 g oz. ½ velikega kozarca medu), 6 žlic kurkume, 4 žličke mletega ingverja, 1 žlička mletih klinčkov in 1 žlička mletega cimeta.

Postopek:
Najprej si pripravimo začimbe in jih enakomerno zmešamo. Nato na veliko leseno desko ali v stekleno skledo zvrnemo med ter z leseno ali porcelanasto žlico enakomerno vmešamo vse začimbe, da postane masa čim bolj enotna. Kurkuma ima zelo močan naravni pigment, zato lahko na deski pusti rumene madeže. Ko je zmes dovolj enotna, jo predenemo v manjše steklene kozarčke in postavimo na mesto, kjer je vedno pri roki.

Uporaba:
Krepčilo lahko uživamo po 1 žlico trikrat na dan, najbolje po obroku. Če si želimo z delovanjem naravnega antibiotika še bolj okrepiti zdravje in dihala, si lahko v skodelici tople vode dodatno pripravimo raztopino 1 žličke soli in ji dodamo še 1 žličko kurkume. Pripravek nato trikrat na dan grgramo, učinke pa občutimo že prav kmalu.