NOVEMBER

»Kadar Martin (11. 11.) oblake preganja, nestanovitna se zima oznanja.«

Starodavno opazovanje sprememb v Naravi in sledenje njenemu ritmu je našlo trajni zapis tudi v ljudskih pregovorih. V današnjem času pa izgleda kot da se zaradi hitenja in polnih urnikov pogosto oddaljujemo od Narave in izgubljamo stik z njo. Kljub temu, da so novembrski dnevi vse krajši in se z umirjanjem Narave res umirjamo tudi mi, pokusimo vseeno poiskati in ujeti še kakšen jesenski sončni žarek, ki nas bo napolnil z močjo in pozitivno energijo. Poskrbimo zase in za to, da se bomo v našem telesu počutili zdravo in prijetno.

Za tokratni recept meseca smo izbrali sladico, s katero lahko razveselite svoje najdražje ali pa se z njo zdravo posladkate kar sami ;).

Recept meseca: BUČNI VAFLJI Z JAVORJEVIM SIRUPOM

rn

Sestavine:
1 skodelica mandljevega mleka, 2 celi jajci, ½ skodelice stopljenega ghee masla, ¼ skodelice javorjevega sirupa, ½ skodelice bučnega pireja iz buče Hokaido, 1 skodelica pirine moke, 1 žlica vinskega kamna, 1 žlica zdrobljenih mandljev, 1 žlica rjavega sladkorja, ½ žličke soli.

Postopek:
Bučo Hokaido drobno narežemo in dušimo do mehkega. Ko postane povsem mehka, bučo pretlačimo, da nastane pire. V posebnih skledah zmešamo mokre in suhe sestavine ter mešanico suhih sestavin dodamo k mokrim. Dobljeno zmes pečemo kot vaflje v posebnem pekaču, lahko pa tudi kot palačinke. Pred serviranjem lahko bučne vaflje prelijemo še s sladilom in potresemo z mandlji ali pa okrasimo z drugimi priljubljenimi dodatki.