VABILO – Preprečevanje demence

Četrtek, 27. novembra 2014, ob 17h

Vabljeni na 30. slovenski knjižni sejem v Cankarjev dom (Debatna kavarna), kjer bo mag. Biljana Dušić, dr. med. in svetovalka ajurvedske medicine, sodelovala pri predstavitvi knjige meseca, Preprečevanje demence na osnovi ajurvede, joge in drugih metod.

preprečevanje_demence

Avtorica dr. Vinod Verma je strastna raziskovalka, ki prizadevno zbira živo ajurvedsko izročilo ter ga s knjigami, predavanji in delavnicami širi po vsem svetu. V knjigi Preprečevanje demence na osnovi ajurvede, joge in drugih metod logično pojasnjuje razloge za hitro širjenje demence v sodobnem času in navaja seznam dvanajstih glavnih dejavnikov tveganja. Najti jih je tako na telesni kot duševni ravni. Če bi se ljudje ogibali tem dvanajstim dejavnikom tveganja, bi preprečili postopno uničevanje uma.

Sama pravi takole: »Skrajni čas je, da začnemo temeljito preprečevati to hudo bolezen, zlasti še zato, ker ni na voljo praktično nikakršnega zdravljenja. Knjigo sem napisala z namenom, da bi preprečevali demenco z osebnim prizadevanjem in kot posamezniki sprejeli različne ukrepe ter se tako ognili težavi, ki prihaja.«

Vabljeni, več o dogodku pa tukaj.